Warning: session_start(): open(/home/admin/domains/tmp/sess_mcpvbcde2tjfjnr45k0h166865, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/domains/stitchcms.nl/public_html/inc/getvars.php on line 11 Inhoud | Focus op de Zorgmaaltijd

Inhoud

Marc Duijzer
Sessies
16:15 - 17:00

(Re)organisatie van de maaltijdvoorziening

Veel keukens van zorginstellingen staan onder druk of moeten ‘meer met minder’. In plaats van negatieve ontwikkelingen te ondergaan is het nemen van eigen regie het devies. In deze sessie wordt de organisatie en efficiency rond de maaltijdvoorziening behandeld. Ook gaat Marc Duijzer in op een recent onderzoek naar voedselverspilling in vijf zorginstellingen en geeft hij concrete handvatten om het voedingsmanagement beter te organiseren.

Marc Duijzer

Marc Duijzer

Marc Duijzer is algemeen directeur van Care Culinair

Sessies
16:15 - 17:00

Een vernieuwend maaltijdconcept; focus op herstel

Het Medisch Centrum Leeuwarden staat aan de vooravond van een grote koerswijziging in de maaltijdvoorziening. Het aanbod en de presentatie van de gerechtjes worden eigentijdser en sluiten aan bij de ligduur en ziektebeelden van patiënten. Voor de zomer start een pilot op enkele afdelingen. Hielkje Poiesz-Landman bespreekt de totstandkoming van de nieuwe visie op eten, drinken en gastvrijheid, de wijze waarop patiënten en medewerkers daaraan hebben bijgedragen en de focus op herstel.

Hielkje Poiesz-Landman

Hielkje Poiesz is sinds 2009 sectorhoofd Zorgondersteuning van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Van 2005 tot 2008 was zij facilitair manager van Zorg- en Behandelcentrum De Batting in Harlingen. Hielkje Poiesz is sinds 2014 tevens projectleider van het project Eten & Drinken binnen het MCL. Een nieuw concept van gezonde voeding met een doelgericht assortiment en onder andere keuze aan het bed. Anderen motiveren, laten ontwikkelen, in beweging brengen en inspireren is wat Hielkje drijft om samen een gemeenschappelijk doel te bereiken.

Sessies
16:15 - 17:00

Het vergroten van duurzame inkoop

Een duurzame maaltijd; veel zorgorganisaties hechten er waarde aan. Ook patiënten en bewoners zien meerwaarde in eerlijke en smaakvolle producten. Werken met seizoensproducten uit de regio is één manier, maar de vertaling van duurzame inkoop naar de praktijk kent nog veel meer mogelijkheden. Diverzio kan inmiddels de ervaringen van 100 zorgorganisaties en 100 agrariërs delen. Is duurzame inkoop moeilijk?

Rudi Crabbé

Rudi Crabbé is campagneleider Duurzaam en Gezond aan Tafel bij Diverzio In Brussel geboren en opgeleid aan de hogere hotelschool. Een moeder die kookte met ziel en een vader die, als hobby, groenten teelde alsof het om wetenschap ging. Koeldozen ontvangen als kerspakketten, vol met vis of vlees. Geënt dus op een onderstam van echte voeding. Op deze basis is Rudi verder gegroeid dankzij financiële, kwaliteits-en veranderkundige opleidingen en functies binnen oa. Accor, EUR en Albron. Uitgedaagd door de zorg en duurzaamheid en daarom gekozen voor Diverzio. Op de schouders van zijn helden, de chefs en de boeren, mag hij verder kijken op zoek naar een duurzame invulling van voeding.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
Warning: Unknown: open(/home/admin/domains/tmp/sess_mcpvbcde2tjfjnr45k0h166865, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/admin/domains/tmp) in Unknown on line 0